Lån trots betalningsanmärkning

Låna trots betalningsanmärkning

Om du av någon anledning har hamnat i en ekonomisk ohållbar situation och där av fått en eller flera betalningsanmärkningar, så kan det ofta vara mycket svårt att få ett lån beviljat såväl hos stor bankerna som hos de mindre aktörerna. En gyllne regel som bör följa är att man inte bör låna om man redan har en dålig ekonomi, men ibland har nöden ingen lag. Man kanske måste ta ett lån för att lösa vissa saker som hastigt uppstår, eller så söker man ett lån med lite bättre villkor än de lån man redan har och på så sett sänker man sina räntekostnader, vilket kan ge bättre möjligheter för att komma på fötter igen.

Går det då att låna om jag har en betalningsanmärkning?
Många banker och långivare säger tvärt nej till de personer som har betalningsanmärkningar men de finns de som man faktiskt får låna hos. Kravet är dock ofta att man för övrigt har en bra och stabil ekonomi.

De flesta som erbjuder sms-lån bryr sig inte om ifall du har betalningsanmärkningar eller många förfrågningar sedan innan. De utgör inga hinder, men se upp så du inte lånar via sms och inte kan betala tillbaka nästa månad.

Det finns flera banker och kreditgivare som riktat in sig på att ge ut lån till personer som har betalningsanmärkningar. Det finns både lån på mindre belopp och några med lite större, alternativen är många och det gäller att göra en ordentlig undersökning innan man lämnar in en ansökning. För om man inte klarar av att betala av i rätt tid på denna form av lån blir problemen snabbt värre. Det finns även de som har större summor att låna ut till dig med betalningsanmärkning, men då måste du ha någon form av säkerhet, som en bostad eller liknande.

Hur lånar jag om jag har betalningsanmärkning?

  • Borgensman kan fungera
  • Har du bra betalningsförmåga?
  • Hur ser din övriga ekonomi ut?
  • Har du en säkerhet så som bostad?

Betalningsanmärkning behöver inte betyda dålig ekonomi
Sök efter banker som riktar in sig på att ge lån till dem med betalningsanmärkning.

Det behöver som sagt inte vara ett hinder om du har en eller flera betalningsanmärkningar sedan innan. Ett lån kan vara möjligt om du väljer rätt långivare och har en relativt bra ekonomi för övrigt.